Vaihtelun vuoksi päivitys kaikesta muusta paitsi suhde- ja tunne-elämäni sotkuista. Koska elämässä on onneksi niin paljon muutakin!

Talvipäivät ovat nyt henkeäsalpaavan ja vaarallisen kauniita. Taivas on viiltävänsininen ja korkea kuin katedraalin holvikatto. Lumi kuorruttaa puiden oksia niin, että kaikki muodot ovat pyöreitä ja pehmeitä. Pakkanen tanssittaa ilmassa säihkyvää, kristallista kimallusta. Siniset hetket saapuvat aamuisin jo hivenen aikaisemmin ja iltapäivisin hetkisen myöhemmin. Seuraan auringonnousun ja -laskun kellonaikoja ja iloitsen jokaisesta minuutista, jolla päivä pitenee. 

Kevätlukukausi on alkanut joululoman jälkeen vauhdikkaasti. Toisena opiskeluvuonna suurin osa perusopinnoista alkaa olla suoritettu ja saan keskittyä pääaineeseeni.

Viihdyn vuokrayksiössäni paljon paremmin kuin viimevuotisessa soluasunnossa. Tämä tuntuu omalta kodilta. Talo on rauhallinen ja hauskasti vanhanaikainen: täällä on pyykkitupa ja jopa mankelihuone. Pyykkituvan saa vuokrata päiväksi kerrallaan, joten opiskelijan budjetilla olen säästellyt pyykkejäni ja varannut sen kerran kuussa. Ja sitten olen pyykännyt koko päivän ja tuntenut eräänlaista autuutta mankeloidessani puhtaan puuvillan tuoksuisia lakanoitani. Ikkunani alla talon eläkeläisherrat kokoontuvat jutustelemaan joka päivä. Talonmiehen nimi on Asser: hän tuli kerran avaamaan lavuaarini hajulukkoa.  Asser on niin pitkä, etten vieläkään ymmärrä, mihin hänen jalkansa mahtuivat, kun hän kyykisteli pienoisessa vessassani.Minulle kuuluu myös kylmäkomero ja kanakoppi, mutta molemmat ovat tyhjillään. Kaikki tavarani mahtuvat huoneeseeni, enkä ole osannut valmistaa mehuja tai säilykkeitä.

Maria houkutteli minut uuteen harrastukseen: korelaiseen kamppailulajin alkeiskurssille. Maria on itse harrastanut aikaisemmin karatea, joten hän on kuin kala vedessä. Minulle laji on täysin vieras ja eksoottinen: meditaatiota, matsausta, liikesarjoja, erikoisia käytössääntöjä kumarruksineen ja taputuksineen. Alkulämmittelyt ovat kuin armeijasta: juostaan ja punnerretaan, kunnes silmissä pimenee. Olen kuitenkin alkanut pitää treeneistä aivan tavattomasti, ja ne ovat tuoneet elämääni uutta sisältöä.