Kun Jarkko on Toisessa kaupungissa, minua riivaa jokin. Ei mustasukkaisuus eikä kateuskaan, koska en koskaan kuvittele tai epäile, että hän pettäisi minua. Mutta jokin. Epäilys, epävarmuus. Siellä on tukiverkko: äidin ja siskon lisäksi muita sukulaisia ja isovanhemmat. Hän solahtaa uuden kaupungin kuvioihin helposti, käy salilla, baareissa, saa kohta uusia kavereita, viihtyy - kotiutuu. Ja minä huomaan ajattelevani, että ei hän enää kuulukaan minulle ja ehkei meidän yhteinen aikamme ollutkaan mitään muuta kuin välivaihe.

Viimeeksi kun kirjoitin, taisin sanoa että yksinäisyys tuntui hyvältä ja oikealta. Sen tunteen särkymiseen riitti yksi ilta, kun odotin sovittua puhelinsoittoa Jarkolta. Tunnit kuluivat. Hyvä ja oikea muuttui ensin ikäväksi, sitten suruksi, sitten vihaksi. Seuraavana aamuna hyväntuulinen ja pirteä poikaystäväni soitti ja pyyteli anteeksi: hänellä oli ollut niin kiireinen päivä ja hän oli käynyt niin monessa paikassa eikä ollut ehtinyt soittaa. Jotenkin hänen iloisuutensa ja kiireisyytensä tuntui minusta vain vahvistukselta, etteivät epäilykseni ja epävarmuuteni olleet ollenkaan perusteettomia.

I%20rest%20my%20cas.jpg

Halusin oikeastaan heittää puhelimen seinään, toivottaa Jarkon ja koko Toisen kaupungin helvettiin, huutaa ääneni käheäksi. Suuttua teatraalisesti ja näyttää tunteeni. Mutta sen sijaan meillä oli vain tyhmä aggressiivis-passiivinen epäriita, jonka jälkeen me molemmat olimme vihaisia ja onnettomia.

Ehkä hän ei tänä iltana tule.