IMG_0710.jpg

1950 - 1970-luvun koulubileemme onnistuivat aivan mahtavasti. Kaikki olivat nähneet tosi paljon vaivaa pukujen ja kampausten kanssa. Aika moni oli valinnut elegantteja ja naisellisia 1950-luvun tyllihameita ja kellohelmoja. Mutta ilahduttavan useat uskalsivat irrottella boheemeina hippeinä. Pojilla oli liituraitaa ja tummia pukuja.

Pieni draama syntyi, kun suosittujen abi-poikien posse ilmaantui paikalle. He kulkivat juhlivan joukkomme läpi viileästi ja hieman alentuvan näköisinä. ("too cool for you party"). Kaksi ekan vuosikurssin tyttöä ovat kilpailleet melko verisesti yhdestä näistä pojista. Molemmat tytöt ovat siitä taiteellisten, sanavalmiiden tyttöjen porukasta - ja ryhmän konsensus on rakoillut pahasti tämän kissatappelun vuoksi. Anu oli sinä iltana ihan vauhdissa ja höyrysi nauruun tikahtumaisillaan, että: "Katso nyt kun nuo pojat seisoo tuolla tylsistyneinä kädet taskussa. Nyt mennään hakemaan niitä tanssimaan." Sitten hän kiskoi minut mukaansa ja meni hakemaan sitten juurikin sitä Mikkoa, jota kurssikaverimme niin ihailevat. Minä tanssin yhden Antin kanssa. No, ei siitä sotaa syttynyt - muutama jäähileinen katse vain kavereiltamme.

Välikohtausta lukuun ottamatta siis aivan ihan ilta! Olli ja Tommi esittivät playbackinä Blues Brothers -kimaran. Suvi diivaili lavalla Diana Rossina, ja minä ja Anu olimme hänen "the Supremes" -taustakuoronaan. Tanssimme jalat niin kipeiksi, että ne olivat ihan perunamuussina.