IMG_0701.jpg

Eilen oli lakkiaiset. Jarkko sai valkolakin päähänsä ja lauloimme Gaudeamus Igitur. Siinä hetkessä oli juhlallista ylevyyden tuntua. Meidän tutut abimme olivat nyt ylioppilaita, melkein aikuisia. Pyöräilimme kauniissa auringonpaisteessa suoraan koululta Annan kanssa onnittelemaan Satua ja myös Leenaa. Leena juhli Satun luona, ja hänellä on myöhemmin omat juhlat äitinsä luona Helsingissä. Meillä oli oikein hauskaa. Molemmat ylioppilaat ehtivät viettää meidän kanssamme aikaa, koska Satun luona ei vielä niin aikaisin päivällä ollut paljon vieraita.

Iltapäivällä menimme perheen kanssa Jarkon juhlien kautta serkkuni luo. Oli jännittävää mennä Jarkolle, vaikka se on tuttu paikka. Käytännössä koko suku on Savosta, joten en ollut tavannut ketään aiemmin. Siellä olivat Jarkon  isovanhemmat molemmalta puolelta, tätejä ja setiä, jotka olivat ilmeisesti uteliaina odottaneet, että millainen miniäkokelas paikalle saapuu. En tietysti pärjää kovin hyvin sellaisissa tilanteissa, ujo kun olen. Mutta onneksi äiti on aina niin luonteva ja osaa käynnistää keskustelun kaikkien kanssa. Jarkko tekstasi jälkeen päin, että hänen ukkinsa oli kommentoinut: "Vaan oli sillä Niinalla lyhyt hame." Että sellaisen vaikutuksen sitten tein...

Riikka-serkkuni oli kaunis vaaleanvihreässä puvussaan ja tuntui tosi aikuismaiselta. Hän kertoi aikovansa pyrkiä opiskelemaan sosiologiaa. Oli kiva jutella hänen ja muiden serkkujeni kanssa pitkästä aikaa.

Illalla lähdimme vielä Anun kanssa kaupungille pyörällä. Kesätuuli suhisi korvissa, tuomenkukkien tuoksu ilmassa oli makea ja huumaava, järvi lainehti syvänsinisenä. Suljin silmäni hetkeksi ja aistin hetkeä. Nyt se alkaa. Kesä, kesä!