IMG_0919.jpg

Hehkeä heinäkuu on vaihtunut kuin varkain samettisen lempeään elokuuhun. Aamuisin kun lähden kouluun, ilmassa leijuu sumua ja kastetta, syksyn kirpeää tuoksua. Kotipihan pihlajaan on ilmestynyt punaisia marjoja. Äiti höyrystää herukkamehua keittiössä, ja täyteläisen makea, marjainen tuoksu hiipii myös minun huoneeseeni, jossa istun vielä uudenkarheiden koulukirjojeni ja lukujärjestysteni kanssa. Tänä iltana haluan hetkeksi palata muistelemaan kesää...

Kesäkuun lopussa Jarkon vanhemmat ja sisko lähtivät kesälomalle, ja minä suorastaan asustelin Jarkon kanssa kahdestaan heidän autioksi jääneessä talossaan. Kävimme konserteissa ja festareilla, teimme ruokaa, menimme yhdessä suihkuun ja nukuimme vierekkäin. Yhtenä aamuna Jarkko ajoi hiuksensa siiliksi ja seuraavana suuteli minua hyvästiksi lähtiessään varusmiespalvelukseen.

Ihan loppukesällä oli pari ankeaa, yksinäistä viikkoa. Anu oli isovanhempiensa luona Kokkolassa. Työkaverini Hanna lopetti duunit, koska hän lähti vaihto-oppilaaksi Kanadaan. Kun kesätyöni toimistosiivoojana päättyi, lupasin ottaa tilalle iltasiivousta ruokakaupassa. Täytin seitsemäntoista ja vietin syntymäpäivääni pesemällä veristä jauhelihamyllyä autiossa kaupassa. Sanna ja Tiina veivät minut kyllä sitten juhlimaan seuraavana viikonloppuna.

Nyt kesäloma on ohi, ja koulua on ollut jo melkein kaksi viikkoa. Kursseillamme on uusia tyttöjä, jotka ovat viime vuonna viettäneet vaihto-oppilasvuotta Israelissa, Yhdysvalloissa ja Uudessa Seelannissa. Viime vuoden koulukavereista taas muutama opiskelee tänä vuonna toisissa maissa. Koulu vie paljon aikaa, mutta käyn ahkerasti ryhmäliikuntatunneilla ja lenkkeilen. Nautin näistä intiaanikesän lämpimistä päivistä. Olen onnellisen tohkeissani ja innoissani tästä syksystä, uusista aluista, uusista tuulista.