Kesä meni, enkä ehtinyt kirjoittaa. Tapahtui paljon - ja jäi tapahtumatta. Tiina muutti Helsinkiin loppukesästä - hän menee siellä kouluun ja asuu äitinsä luona. Kävin Tiinan luona heinäkuun lopussa. Kävimme Lintsillä, leffassa, kansallismuseossa, Heurekassa ja turnajaisissa. Ja kaupungilla shoppailemassa, tietty. Anun kanssa pyörittiin kaupungilla ja kaupunkifestareilla kaikki ne helteiset, ihanat kesäyöt. Anu alkoi seurustella yhden pojan kanssa. Minäkin treffailin pari kertaa yhtä opiskelijaa, mutta hän oli kuusi vuotta minua vanhempi ja - ei siitä tullut mitään enkä ollut häneen edes ihastunut.

Koulu on nyt toden teolla alkanut. Luokallani on 30 tyttöä ja vain viisi poikaa! Kaikki ovat oikein mukavia - no, on mukana muutama pistaasikin. On tosi outoa, kun kaikki viittaavat kilpaa opettajien kysyessä jotain. En ole oikein tottunut siihen, että muilla kuin itselläni olisi kunnianhimoa ja motivaatiota koulun suhteen.

Tuomas on rinnakkaisluokalla. Ensimmäisinä koulupäivinä juttelimme ja hän tuli kerran jäätelökiskalle minua moikkaamaan. Kaikki jatkuu kuin viime keväänä - olen koko ajan tietoinen hänestä, pystyn aistimaan hänen läsnäolonsa edes katsomatta häneen päinkään. Mutta en silti pysty menemään luontevasti juttelemaan hänelle. Vaikka vannoin moneen kertaan, etten tuhlaisi aikaa. Päivät kulkevat ohi - tilaisuudet kulkevat ohi.